Asja Bakić nova gošća Kuće za pisce

Asja Bakić (D. ŠIŠOVIĆ)
Asja Bakić (D. ŠIŠOVIĆ)

Nova gošća pazinske Kuće za pisce - hiže od besid je bosanskohercegovačka spisateljica Asja Bakić. Rodom je iz Tuzle, trenutačno živi u Bjelovaru, a dosad je objavila dvije knjige: zbirku pjesama "Može i kaktus, samo neka bode" (Aora, 2009.) te zbirku priča "Mars" (Sandorf, 2015.). Pokrenula je i vodi portal za feminističko čitanje popularne kulture MUF, a bavi se i književnim prevođenjem. U svom književnom stvaralaštvu, kaže, poeziju i prozu smatra potpuno ravnopravnima, a tijekom svibanjskog boravka u Pazinu radit će na pričama za novu zbirku.

"Bit će to priče socijalne tematike, bit će u njima i feminističkih elemenata, a također i fantastike, slično pričama u mojoj prvoj zbirci", rekla nam je Asja Bakić, dodajući kako se već prvih dana boravka u Pazinu osjeća jako ugodno. "U Pazinu je super, Kuća za pisce je na idealnome mjestu baš za pisce onako odmah iznad Pazinske jame, ne može bolje od toga, a i vrijeme je izuzetno lijepo pa sam izgleda izabrala najbolje doba godine za dolazak ovamo. I ljudi u Pazinu su odlični, posebno mi se sviđa što vole jesti i peći kolače", prvi su dojmovi nove gošće Kuće za pisce.

Pazinskoj publici Asja Bakić predstavit će se u utorak 10. svibnja u 19 sati na književnoj večeri u Kući za pisce koju će moderirati Neven Ušumović. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter