Art zona Kandler: Otvorena vrata, mršav učinak

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Želeći revitalizirati širu starogradsku jezgru, oživjeti uobičajenu pustu Kandlerovu ulicu, kao i pripadajuće uspone i trgove, sinoć je, drugi put nakon premijernog izdanja početkom svibnja, ponovno održana manifestacija "Večer otvorenih vrata u Art zoni Kandler".

S mršavim učinkom. Željena je živost, doduše iz posve drugog motiva, bila donekle na Forumu, gdje su se djeca i roditelji slikali ispod famozne kugle. Iako u srcu grada, nije bilo puno ljudi u galerijama, a još manje na otvorenom, što je očito bitno dublji problem, kolikogod dobronamjerne i pohvalne bile želje i vizije pulskih umjetnika.

Sve je počelo u 17 sati, kada su svoje prostore, s aktualnim postavima, otvorili Galerija Kandler, Galerija Poola, Art studio Galery, Galerija Makina, Galerija Legović, Atelijer Augusta, Muzej suvremene umjetnosti Istre te, nešto dalje MMC-u Luka,Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre, koje je u 19 sati otvorilo revijalnu izložbu svojih članova.

U završnici manifestacije u 20.30 sati u Gradskoj galeriji, uz najbolji posjet, otvorena je izložba "Fotokolaža" Antuna Motike i "Eksperimenata" Alojza Orela. Fotokolaži Antuna Motike spadaju u dio autorovih atelijerskih istraživanja započetih 1940. godine, a u ovoj panorami transfiguriranih prikaza nalazimo distorzirana ljudska lica i tijela, najčešće ženska, detalje životinja, elemente strojeva…, dok je Alojz Orel ovaj put predstavljen s deset svojih kolor solarizacija koje je tada, 60-ih, radio među prvima u svijetu. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter