Arhitekture totalitarnih režima

"Arhitekture totalitarnih režima" - Raša / Arsia
"Arhitekture totalitarnih režima" - Raša / Arsia

U tjednu kada Grad Labin tradicionalno obilježava Dane Labinske republike, odnosno 96. godišnjicu Labinske republike, u Gradskoj knjižnici Labin u petak 3. ožujka, u 10 sati održat će se međunarodni simpozij "Arhitekture totalitarnih režima".

Na temu urbanizma i arhitekture realizirane u razdoblju nedemokratskih režima 20. stoljeća, simpozij organiziraju Grad Labin, Međunarodna udruga Atrium i Udruženje hrvatskih arhitekata. Na simpoziju će izlagati eminentni stručnjaci iz Italije i Hrvatske, a održat će se i dva okrugla stola - "Smjernice za obnovu arhitekture iz razdoblja moderne" i "Ekonomski potencijali arhitektonskog kulturnog nasljeđa".

Popratni sadržaj međunarodnog simpozija su arhitektonske izložbe s tri različite, ali povezane tematike, čije će se otvaranje održati dan ranije, 2. ožujka u 18 sati također u Gradskoj knjižnici Labin. To su izložbe "Cesare Valle. Drugi modernizam: Arhitektura u Romagni", "Gradilište i obnova", "Obnova rudarske baštine Labina" te fotografska izložba "Od šohta do naselja: metamorfoze Podlabina", čiji su autori Luca Massari, Sandro Lendnera i Aleksandra Đorđić. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter