Antonela Marušić u pazinskoj Kući za pisce


Spisateljica Antonela Marušić nova je gošća pazinske Kuće za pisce - Hiže od besid, u kojoj će boraviti do kraja ožujka. Rođena je na Korčuli, odrasla u Splitu, studirala u Zadru, a zadnjih desetak godina živi u Zagrebu gdje trenutačno radi kao free lance novinarka. Dosad je pod pseudonimom Nora Verde objavila dva romana, "Posudi mi smajl" i "Do isteka zaliha", a u Pazinu će raditi na novoj zbirci priča.

"Bila sam već prije desetak godina u Pazinu, pa se u ova prva dva dana šetnjama podsjećam na već poznate prizore i ulice. Posebno se dobro sjećam Starog Pazina gdje sam dolazila kod prijateljice. Ove me male uličice podsjećaju na dalmatinske gradiće, samo što u Pazinu nema mora, ali sličnosti je mnogo. Kuća za pisce je vrlo ugodna, samo treba neko vrijeme da se tijelo navikne na stalno prisutni šum Pazinčice, za koji mi u prvi mah nije bilo jasno odakle dolazi", prvi su dojmovi Antonele Marušić iz njenog novog privremenog doma.

U Pazinu kroz ovih mjesec dana namjerava mnogo boraviti na zraku, šetati, upoznavati kraj, prirodu i ljude, te dovršavati, bistriti i popravljati priče za novu zbirku. Još se, kaže, navikava na samoću, nužnu za kreativni književni rad, i toliko drugačiju od "energetskog kaosa" koji ispunjava njenu zagrebačku svakodnevicu.

Susret Antonele Marušić - Nore Verde s pazinskom književnom publikom planiran je za utorak 10. ožujka u 19 sati u Kući za pisce. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter