Ante Potočnjak predstavlja se na sajmu Art Monaco

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ante Potočnjak, riječko-kastavski umjetnik s porečkom adresom, predstavit će se na umjetničkom sajmu Art Monaco, koji se održava se od 24. do 28. travnja u Grimaldi forumu, kongresno-izložbenom centru u najstrožem središtu Monte Carla.

Art Monaco predstavlja recentnu umjetničku scenu. Tako će ove godine više od 70 uglednih galerija iz cijelog svijeta predstaviti više od 300 autora. Dio sajma rezerviran je za samostalne nastupe priznatih autora, a u tom će se dijelu francuskoj publici samostalnim nastupom predstaviti i Ante Potočnjak. Izložit će dvadesetak platna u kombiniranim tehnikama iz opusa "Metamorfoza identiteta" te nekoliko kipova u poliesteru.

Iza Ante Potočnjaka je nekoliko značajnih inozemnih predstavljanja. Tako je nedavno uspješno nastupio na Biennaleu da Firenze.

Art Monaco je najluksuzniji umjetnički sajam na svijetu koji je po važnosti među Frieze art faireom i Art Baselom. Art Monaco je europska inačica umjetničkog sajma koji se dijelom održava u Barranquilli, a dijelom u Moskvi. Njegovu važnost prepoznala je i aukcijska kuća Christie's koja tijekom sajma održava aukcije. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter