61. Pula: Vatromet i "Happy endings" za početak

Posljednje pripreme za festival u Areni (D. MEMEDOVIĆ)
Posljednje pripreme za festival u Areni (D. MEMEDOVIĆ)

Večeras se u Areni svečano otvara "Hrvatski program" 61. Pulskog filmskog festivala koji će biti okrunjen dodjelom festivalskih nagrada 26. srpnja. Početak svečanog otvaranja, koji će prenositi Hrvatska televizija, zakazan je za 21.30 sati, a tradicionalni vatromet na rasporedu je u 22.06 sati. Petnaest minuta kasnije, prema najavi, trebala bi početi i projekcija prvog filma u konkurenciji za festivalske nagrade - "Happy endings" Darka Šuvaka.

Na otvorenju će govoriti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, predsjednik Umjetničkog savjeta festivala Hrvoje Pukšec te članovi Umjetničkog savjeta Tanja Miličić i Mike Downey. Himne će izvesti Radojka Šverko i prof. Vladimir Babin, a voditelj svečanog otvorenja bit će Dražen Ilinčić

U nacionalnoj konkurenciji do kraja festivala publika će moći vidjeti 12 dugometražnih i 12 kratkometražnih naslova.

Hrvatski program otvara večeras debitantski dugometražni film Darka Šuvaka "Happy Endings" o ženi koja pljačka banku kako bi riješila financijske probleme. (M. RADIĆ)

VIŠE O PROGRAMU 61. PULE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter