20. Sajam knjiga u Istri najavljuju književni citati

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Ovogodišnji, jubilarni 20. Sajam knjige u Istri održat će se u Puli od 4. do 14. prosinca. U svom stilu Sajam svoju 20. obljetnicu najavljuje na nesvakidašnji način – citatima autora koji će biti njegovi ovogodišnji gosti. Tako su od jučer na brojnim i sasvim neočekivanim mjestima u Puli postavljeni plakati s grafički oblikovanim književnim citatima.

Organizatori Sajma ističu da su brojne prodavaonice, ugostiteljski objekti, mesnice, ribarnica, frizerski saloni, autobusi, škole... podržali su ovu sajamsku akciju dopustivši da njihove izloge oplemene misli Claudia Magrisa, Ljudmile Petruševske, Miljenka Jergovića, Igora Mandića, Oksane Zabužko, Darka Dukovskog i mnogih drugih koji nas od 4. do 14. prosinca očekuju u Domu hrvatskih branitelja.

- Ovo nije samo klasična najava sajamskih dana i njegovih programa, već je i svojevrsna "akcija" posvećena stanovnicima grada Pule, vjernim posjetiteljima Sajma i svim čitateljima knjiga, kojom se želi barem na tren promijeniti ustaljeni ritam dana i svakidašnjicu učiniti drugačijom. Citati velikih ljudi, književnika i filozofa, pa i onih neznanih, vječna su zrnca mudrosti koja nadilaze svako vrijeme, a vrijeme o kojem Sajam ove godine raspravlja s temom - 1914. je upravo vrijeme koje je obilježilo 20. stoljeće pa i ovo u koje smo tek zakoračili, ističu organizatori Sajma knjige u Istri, a naš je fotoreporter jedan od citata, onaj Claudia Magrisa,  snimio u Kandlerovoj ulici. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter