"Trebalo bi prošetati psa" mladog Peruzovića

Ekipa filma na presici u Circolu (N. LAZAREVIĆ)
Ekipa filma na presici u Circolu (N. LAZAREVIĆ)

"Nevjerojatno je da ovako mlad čovjek tako suvereno vlada elementima filmske produkcije. Film je nastajao s jednom pametno sinergijom koju je Filip prenio na sve glumce i na sav tehnički tim", kazao je u Circolu četvrtog dana 61. Pule Tomislav Zajec, scenarist filma "Trebalo bi prošetati psa".

Debitantski film Filipa Peruzovića, mladog, 28-godišnjeg studenta filmske i televizijske režije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, snimljen je u uvjetima kontinuirane kiše. Iva Blašković, autorica zvuka, kazala je da su iz arhiva koristili čak 52 vrste jakih i slabih kiša. Film je, kako je rekao redatelj, nastao nakon što je dobio nalog za snimanje TV-filma po scenariju Tomislava Zajeca.

Iskusni glumac Vlatko Dulić u filmu uvjerljivo igra mrzovoljnog prevoditelja, oca glavnog lika Janka, kojeg glumi sjajni Franjo Dijak.

Dulić je kazao da ovaj film vuče njegov mlađi kolega Dijak, za koga je prvo rekao da je budući velik glumac, a zatim se odmah ispravio i kazao da je on već sada veliki glumac. Budući da Franjo Dijak, kao ni nositeljica glavne ženske uloge Jadranka Đokić nisu bili na predstavljanju filma u Circolu, Dulić se našalio da taj kompliment ne bi rekao Dijaku da tu zajedno s njima sjedi.

Promociji filma nije prisustvovala ni Maša, mješanka ovčara, koju za silne kiše treba prošetati. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter