"Putovanje u apstrakcije" Dobre Grnčaroskog

(V.BEGIĆ)
(V.BEGIĆ)

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula postavljena je izložba slika Dobre Grnčaroskog "Putovanje u apstrakcije". Ovaj vrlo aktivan autor prepoznatljiv je po bogatom koloritu i vrlo osebujnom stilu, a ovoga je puta predstavio dvadesetak svojih novih slika. Raskošan stil, žarke boje, ekspresivnost i apstraktnost, kao i neka svojevrsna dekorativna dimenzija, sastavni su dijelovi ovih njegovih novih slika.

Dobre Grnčaroski rođen je u Makedoniji. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja odlazi u Zagreb gdje diplomira na Tehnološko-tekstilnom fakultetu. Zaposlen je kao profesor u Strukovnoj školi u Puli.

Sklonost prema slikarstvu odavno pokazuje, ali se intenzivnije i predanije počinje njome baviti tek preseljenjem u Istru. Kao član likovnih udruženja, vrlo često izlaže na raznim skupnim izložbama. Do sada je izlagao na sedam samostalnih izložbi.

Već je ranije rečeno za njegova djela da iz njih izvire strast, kao i mediteranizam, odnosno mediteranski temperament i strast. Najviše stvara u kombiniranoj tehnici. (V.BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter