"Pozdrav proljeću" uz nagrađene autore trostiha

Na natječaj su se prijavili pjesnici iz Hrvatske i susjednih zemalja
Na natječaj su se prijavili pjesnici iz Hrvatske i susjednih zemalja

"Istra ima konačno svoj haiku susret. Nakon nekoliko haiku recitala održanih prethodnih godina u Puli, Rovinjskom Selu i Rovinju, ovo je prvi, pravi i veliki nagradni haiku natječaj i susret u Istri pod nazivom "Pozdrav proljeću", tim je riječima sudionike natječaja i mnogobrojnu domaću publiku okupljenu u klupskim prostorima Udruge umirovljenika grada Rovinja, kao i onu pristiglu iz svih krajeva Hrvatske, pozdravio član žirija Dejan Pavlinović, koji je uz Vanesu Begić i Janu Žufić izabrao najbolje od ukupno 127 prijavljenih pjesnika.

Naime, na natječaj su se prijavili pjesnici iz Hrvatske i susjednih zemalja, u više kategorija i s ukupno šesto haiku pjesama. Poseban je pozdrav upućen i pjesnikinji Vesni Milan na organizaciji susreta koji bi, kako su se složili svi, trebao postati tradicionalan.

Na temu "More" u kategoriji djece prvo mjesto zauzela je Iva Marija Padovan (5. razred), OŠ Brezovica, mentorica Mirjana Rajter. Drugonagrađeni su Stefano Antonac (8. razred) i Ariela Kozlović (6. razred), oboje učenici OŠ Milana Šorga Oprtalj, s mentoricom Sanjom Petrov Vlahović. Treće mjesto osvojili su Josipa Mihaljević (5.razred) OŠ Vežica Rijeka, mentorica Mihovila Čeperić-Biljan, Anja Pavlec, učenica Osnovne škole Brezovica, s mentoricom Mirjanom Rajter te Antonela Krt (7.razred) OŠ Milana Šorga Oprtalj, s mentoricom Sanjom Petrov Vlahović.

U kategoriji pod nazivom "Proljeće" u konkurenciji djece Ive Šantić (6. razred) iz Buja bio je prvoplasirani. Drugo mjesto podijele su Marija Marić (7.razred) OŠ Brezovica, mentorice Mirjana Rajter i Anja Pavlec (7.razred), OŠ Brezovica, s istom mentoricom. Na treće mjesto plasirale su se tri mlade pjesnikinje - Paola Salaj (5.razred), OŠ Vežica Rijeka, voditeljica Mihovila Čeperić-Biljan, Mirjana Jakovljević (7.razred), OŠ Brezovica, voditeljica Mirjana Rajter i Matea Šporčić (7. razred), Brezovica voditeljica Mirjana Rajter. Uz pohvalnice drugim autorima, dodijeljena je i jedna prva (posebna) nagrada koja je pripala Sanji Varaga iz Varaždina.

Prvo mjesto na temu More kod odraslih osvojio je Stjepan Rožić, Ivanić-Grad, drugoplasirani su Štefanija Ludvig, Zaprešić i Marinko Kovačević, Krasica, a trećeplasirani Slavica Grgurić Pajnić, Delnice, Ivan Nadilo, Metković te Marija Pogorilić, Rovinjsko Selo. Što se tiče teme Proljeće, najuspješnija je bila Nina Kovačić, Zagreb, drugoplasirani Vilma Knežević, Viškovo i Boris Nazansky, Zagreb, dok su treće mjesto podijele Nevenka Erman Žminj, Željka Čakan, Zagreb i Ivan Nadilo iz Metkovića. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter