"Nakaradnost Javnih potreba u kulturi Grada Pule, 2. čin"

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Javno izlaganje "Nakaradnost Javnih potreba u kulturi Grada Pule, 2. čin" održat će se večeras, s početkom u 18 sati, u prostorijama pulske Zadruge Praksa. Cilj izlaganja je upoznati zainteresiranu javnost s analizom Javnih potreba u kulturi Grada Pule kroz rad kulturnih vijeća u razdoblju od 2007. godine do danas, a koja, kako piše u najavi, nisu u skladu sa Zakonom o kulturnim vijećima Republike Hrvatske.

Tijekom javnog izlaganja bit će predstavljen i koncept knjige u nastajanju "Jabuka - (ne)zdrava (ne)kultura", koja svojim sadržajem prati predstavu Teatra Rubikon - TOFA "Jabuka Raj? ili ponovno Pakao?" kao njezin suprotan pol, ali i donosi analizu ponašanja u kulturi, i to u dvjema lokalnim sredinama, Rijeci i Puli.

U toj se knjizi propituju ponašanja u kulturi i na razini Republike Hrvatske, i to na dva primjera - suvremene plesne scene u Hrvatskoj te riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, s posebnim naglaskom na rad kazališta otkako je upravu nad njim preuzeo Oliver Frljić. Prema mišljenju autora, upravo su ti primjeri uzrok degradacije, dekadencije i onemogućavanja rada na nezavisnoj kulturnoj sceni u Hrvatskoj. Knjiga će široj javnosti biti dostupna u tiskanom i virtualnom - pdf izdanju krajem idućeg mjeseca.

Sudionici javnog izlaganja su mr. sc. Zvonimir Peranić i Kristina Nefat, članica Vijeća za nove medijske kulture i kulturu mladih Grada Pule u razdoblju od 2011. do 2014. godine, a moderirat će ga Goran Matić. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter