"Ljepotica i zvijer" u Teatru Naranča


Odgovoriti na upit koja je predstava Teatra Naranča najljepša i najoriginalnija zasigurno nije lako. Svaka je predstava posebna na svoj način - ili po spektakularnim kostimima, svjetlosnim efektima, UV teatru, teatru sjena, plesnim numerama ili drugome. Prepunu dvoranu narančastih stolica oduševila je i predstava "Ljepotica i zvijer", prva ovogodišnja premijera ovog pulskog teatra za najmlađe.

U režiji Bore Stjepanovića, tekst je prilagodio Igor Bojović, a glume, uz provjerena imena Naranče - posebno nadahnute Franju Tončinića i Majkla Mikolića, i zvijezda s televizijskih ekrana, Monika Mihajlović, Barbara iz RTL-ove serije "Tajne".

Autor glazbe je stalan Narančin suradnik Ugo Korani, a kostime je kreirao Uroš Raguž. Scenografiju je kreirala Lena Modrušan, koreografiju je osmislila Maja Đurinović, a maske izradila Marina Štembergar. Asistent režije je Majkl Mikolić.

Razigrani dijalozi uz puno humorističkih opaski donose fabulu poznate bajke na djeci vrlo primjeren i zabavan način. Djeca su iznimno dobro reagirala te postala četvrti glumac na sceni, pomogavši da se Ljepotica zaljubi u zvijer i da svi žive sretno do kraja života.

Uz plesne točke dobroj atmosferi dakako pridonose i šareni kostimi te čarobna scenografija. Premda svega troje glumaca uprizoruju tu slavnu bajku, stalno se čini da je pozornica popunjena cijelim jednim malim ansamblom, toliko je predstava dinamična i tako slikovito prikazuje izmjenu scena.

Predstava će biti reprizirana i tijekom ožujka. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter