"Kauboji" Teatra Exit u nedjelju u Puli


U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u nedjelju u 20 sati bit će izvedena hit predstava "Kauboji" u produkciji Teatra Exit, autora i redatelja Saše Anočića. U predstavi glume Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat.

Redatelj Anočić "Kauboje" opisuje kao priču o osam ljudi koji su se našli kako bi napravili kaubojsku predstavu. "Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka, tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda - premijere. Svi ti akteri, uglavnom gubitnici, kroz rad na predstavi razvijaju životne priče utječući neminovno jedni na druge, svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Predstava ima manire najklasičnijeg mjuzikla", kaže redatelj.

Radi se o reprizi predstave koja je već s velikim uspjehom igrala na daskama INK-a, a po njoj je snimljen i istoimeni film. "Kauboji" su primili brojne nagrade poput Nagrada hrvatskog glumišta 2008. kada su proglašeni najboljom predstavom u cjelini i pritom osvojili istu nagradu u kategoriji najboljeg redateljskog ostvarenja. Nagrade su osvojili na Marulićevim danima 2009., na Festivalu glumca gdje su uspješni bili Rakan Rushaidat koji je osvojio Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju mušku ulogu te Živko Anočić koji je osvojio Nagradu "Ivo Fici" za najboljeg mladog glumca do 28 godina. S nagradama su se vratili i s Dana satire, Gavellinih večeri, 25. Međunarodnih kazališnih susreta u Brčkom, Teatar Festa 2009. Banja Luka itd. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter