Vikend na cestama: Gužvi će biti na svim pravcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Očekuje se pakleni vikend na cestama i autocestama u Hrvatskoj! Bit će gužvi i čekanja u kolonama na gotovo svim pravcima, pa je o tome unaprijed izdano upozorenje iz Hrvatskih autocesta. Osim ulaska u prometnu špicu sezone, dodatni problem predstavljat će i posebna prometna regulacija u Sloveniji, koja će biti uvedena zbog posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Republici Sloveniji. Zbog tog posjeta očekuju se velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije.

Najavljeno je da će tijekom subote na dulje ili kraće vrijeme biti zatvoren tunel Karavanke i autocesta A2 koja povezuje Ljubljanu i tunel.

Promet će se odvijati paralelnim prometnim pravcima, pa se zbog toga očekuju i pojačane gužve na autocesti A4 Zagreb – Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa – Rijeka, kao i na riječkoj obilaznici. Slovenski Prometno-informacijski centar vozačima koji putuju 30. srpnja iz zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj, savjetuje korištenje prometnih pravaca preko Italije (Villach-Tarvisio-Udine-Trst) ili Austrije (Graz-Spielfeld), zatim kroz Sloveniju (Maribor-Lendava ili Maribor-Ptuj) te dalje prema Hrvatskoj.

U Hrvatskoj će se vozila upućivati na autocestu A2 Zagreb-Macelj ili A4 Zagreb-Goričan. Pritom se upozorava i na radove na relaciji između graničnog prijelaza Macelj i Ptuja koji znatno utječu na protočnost prometa. Korisnicima koji putuju preko Italije prema sjevernoj Europi savjetuje se korištenje autoceste Rijeka – Zagreb i autoceste Rupa – Rijeka, prema graničnim prijelazima Pasjak ili Rupa. To znači da bi zastoja moglo biti i na riječkoj obilaznici.

U Hrvatskim autocestama upozoravaju kako se zbog povećane smjene gostiju već u petak očekuje gust promet u oba smjera na gotovo svim autocestama. 


Podijeli: Facebook Twiter