Valamar Riviera i službeno novo ime grupacije

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Valamar Riviera i službeno je novo ime jedne od vodećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj nastalo pripajanjem trgovačkih društava Valamar grupa d.d. i Valamar Adria holding d.d. iz Zagreba društvu Riviera Adria d.d. iz Poreča, izvijestili su danas iz Valamara ističući da je s danom 30. rujna i službeno izvršen upis tog pripajanja.

Sjedište tvrtke, kako ističu iz Valamara, ostaje u Poreču, a na današnji dan tvrtka ima više od 22 tisuće dioničara, dok će se u idućih nekoliko mjeseci poduzeti koraci za uvrštenje dionice Valamar Riviere na uređeno tržište Zagrebačke burze. Pripojena društva su upisom pripajanja u sudski registar prestala postojati, a njihova cjelokupna imovina i sva prava i obveze prenijeti su na Valamar Rivieru, koja je sukladno pozitivnim propisima njihov univerzalni pravni sljednik.

Nadzorni odbor Valamar Riviere imenovao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Valamar grupe Franza Lanschitzera predsjednikom Uprave Valamar Riviere, a u upravu je imenovana i Ivana Budin Arhanić, dosadašnja članica uprava Valamar grupe i Valamar Adria holdinga. Dosadašnji predsjednik Uprave Riviera Adrije Edi Černjul ostaje član nove Uprave, odnosno njezin potpredsjednik u prijelaznom razdoblju do kraja ove godine, dok Niko Koncul ostaje na mjestu potpredsjednika Uprave i čelnog čovjeka za Dubrovnik, s mandatom do travnja iduće godine. Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavljaju svoj mandat kao članovi Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera posjeduje 41 objekt (22 hotela, sedam apartmanskih naselja, dva hostela i deset kampova) u Istri, na otoku Krku i u Dubrovniku, u kojima je ukupno gotovo 43 tisuće kreveta u 16 tisuća smještajnih jedinica. Godišnje ostvaruje, kako kažu iz Valamara, najveći pojedinačni prihod od turizma među hrvatskim turističkim kompanijama, a u 2013. to je bilo nešto više od milijardu kuna.

U visokoj sezoni Valamar Riviera zapošljava oko tri tisuće radnika, od kojih je 40 posto stalnih. U posljednjih 11 godina grupacija Valamar uložila je oko 2 milijarde kuna u obnovu i podizanje kvalitete svojih proizvoda i usluga, a najavljuju i nastavak razvojne strategije za koju su u pripremi investicijski projekti vrijedni oko 400 milijuna kuna. Trenutno najveći projekt vrijedan 220 milijuna kuna je luksuzni obiteljski Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola koji će se otvoriti u 2015. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter