Uhićen Milan Bandić!

(Goran MEHKEK / CROPIX)
(Goran MEHKEK / CROPIX)

Zagrebačka policija danas je, po nalogu Uskoka, uhitila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petar Pripuz zbog sumnje u više koruptivnih kaznenih djela na štetu grada, objavilo je večeras više domaćih medija, pozivajući se na neslužbene informacije.

Iz policije se još ne mogu dobiti informacije tko je uhićen, a iz MUP-a su na svojim internetskim stranicama objavili kako je više osoba uhićeno nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. Istraživanje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koordinirali su ga DORH i Uskok.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će one u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku, navode u MUP-u i dodaju kako će kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

I Uskok je na svojim internetskim stranicama kratko objavio isti tekst kao MUP.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je Hini kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter