Svađa oko zakona:Milanović napao Komadinu zbog izjava

(Davor Kovacevic)
(Davor Kovacevic)

Zašto se javno izjavljivalo da niste mogli vidjeti novi prijedlog Zakona o lokalnoj samoupravi, kad je on bio u javnoj raspravi od kolovoza i o njemu je raspravljala Zajednica županija i Udruga gradova, čemu to obmanjivanje javnosti – ljutio se, kako navode izvori iz vrha SDP-a, šef stranke Zoran Milanović  na primorsko-goranskog župana i potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu  na sjednici Predsjedništva u srijedu navečer, nakon javne polemike što se između Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela vodila zadnjih dana oko statusa velikih gradova.

Kako je poznato, u Vladi je odlučeno da se Rijeka, Osijek i Split izdvoje iz statusa gradova i dobiju ovlasti županija jer imaju više od 100.000 stanovnika, a to je posvađalo Komadinu i Obersnela.

U međuvremenu je prijedlog već dvaput skinut s užeg kabineta Vlade i još ne ide u Sabor. Izmjene toga zakona, naime, nisu bile vidljive u javnoj raspravi i, dapače, nikad ih nitko dosad ni nije vidio.

Ministar uprave Arsen Bauk i na Predsjedništvu samo je usmeno govorio o »članku 1. izmjena toga zakona«, i Komadina, a čak i Obersnel javno su izjavljivali da pismeni prijedlog nisu nikada vidjeli – s tom razlikom što je Komadina svakako protiv, a Obersnel za prijedlog.(Tihana TOMIČIĆ / Novi list)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter