Stanimirović: Raškoviću nitko iz SDSS-a nije prijetio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović u petak je opovrgnuo da je bilo tko iz stranke prijetio izabranom zastupniku SDSS-a Mirku Raškoviću, kazavši da je iznenađen njegovim "kontradiktornim" istupom nakon konzultacija o mandataru Vlade s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

- Ne znam zašto bi mu netko iz stranke prijetio. On je sam u toj izjavi bio nesuvisao, kazao je da će se držati stava stranke, a onda se nije držao odluke Predsjedništva stranke da SDSS daje podršku lijevoj koaliciji. Stvarno je bio kontradiktoran, rekao je Stanimirović Hini.

Rašković je u četvrtak novinarima na Pantovčaku izjavio da ga više osoba iz njegove stranke politički pritišće radi davanja potpore mandataru Vlade, koju on još uvijek nikome nije dao, te je zbog tih pritisaka od predsjednice Republike zatražio da ga politički zaštiti.

- Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savjesti, mimo odluke svoje stranke, pa i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika, rekao je Rašković.

Stanimirović nije htio prejudicirati kakva će biti odluka stranke o Raškovićevom postupku. "Izabrani saborski zastupnici i ja po hitnom ćemo postupku održati sastanak s Izvršnim odborom Šibensko-kninske županijske organizacije stranke, koja je Raškovića i podržala kao kandidata za Sabor", rekao je. Dodao je da su mu član Predsjedništva i potpredsjednik SDSS-a iz te županije u razgovoru kazali da lokalna organizacija nije donijela nikakvu odluku niti zaključak da Rašković tako istupi.

Stanimirović napominje da je u srijedu, 11. studenoga, održana sjednica Predsjedništva SDSS-a na kojoj je odlučeno da će ta stranka poduprijeti lijevu koaliciju Hrvatska raste, a sjednici je nazočio i Rašković koji se s tom odlukom složio.

- On nas je zatekao i iznenadio jer je onda na tom sastanku trebao reći da neće glasati za lijevu opciju, mora glasati za desnu jer ima obveze ili već što. Mogao je to reći, a nije, nego se složio s odlukom Predsjedništva i onda napravio to što je napravio, kaže Stanimirović.

Dodaje i da je u srijedu, dan prije konzultacija na Pantovčaku, bio održan sastanak izabranih zastupnika SDSS-a na koji Rašković nije došao. "A onda je, bez znanja stranke, otišao kod predsjednice Republike i tamo rekao da na njega netko vrši pritisak", dodaje Stanimirović. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter