Radnici Diokija Vladi: Umrijet ćemo od gladi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak radnika Diokija prosvjedovalo je danas na Markovom trgu bezuspješno tražeći od Vlade da nađe rješenje za isplatu zaostalih plaća, na koje uzalud čekaju više od pola godine.

- Dovedeni smo pred zid. Umrijet ćemo! Umrijet ćemo od gladi! Vlado, narod vam je gladan, narod vam je siromašan! Zar se moramo svi pretvoriti u kuhare i konobare?! - vikao je pred Banskim dvorima Bojan Kovačić, član Stožera za obranu Diokija pozivajući članove Vlade da ih primi na razgovor.

- Pomozite nam! Zar trebate svaki drugi dan čitati u novinama kako je netko od nas stradao? Zar želite od nas napraviti zločince i kriminalce jer tražimo svoja prava i branimo svoje obitelji?! Zar želite da svi iselimo iz ove Hrvatske?, poručivao je Kovačić, ali diokijevcima to nije pomoglo jer u Vladi nisu zatekli nikoga. To ih nije otjeralo s Markova trga, kao ni hladnoća i mećava na kojoj su stajali, neki s transparentima, a neki s gaćama simbolično okačenih o štap.

- To je sve što nam je ostalo. Samo gaće na štapu. Nemamo plaća, nemamo novca, nemamo ničega, ustvrdio je Darko Filipić, bivši smjenovođa Diokija. Danas ovisi o ženinoj plaći i roditeljskoj pomoći, a uskoro će postati otac drugog djeteta u obitelji koju ne može uzdržavati. (Lj. B. M./NL)


Podijeli: Facebook Twiter