Povjerenstvo kaznilo Lovrić Merzel sa 6.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je na današnjoj sjednici da je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel u sukobu interesa jer Povjerenstvu nije prijavila da je njezin suprug Mladen Merzel, kao suvlasnik tvrtke S-tel koja je vlasnik Radija Quirinus, bio u poslovnom odnosu sa Županijom.

Izreklo joj je novčanu sankciju u visini od šest tisuća kuna. Taj će joj iznos biti odbijen od plaće u dvije rate.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković u obrazloženju je navela da Lovrić Merzel s obzirom na tu okolnost nije zatražila mišljenje Povjerenstva, iako je imala utjecaj na sklapanje ugovora, a kako bi poslovanje učinila transparentnijim. Olakšavajuća okolnost je što je utvrđeno da je Županija za oglašavanje koristila usluge i drugih medija te da u tome nije povećavan godišnji iznos namijenjen Radiju Quirinus.

Također je utvrdilo da je Sisačko-moslavačka županija bila u poslovnom odnosu s Quirinis radijem i prije no što je Lovrić Merzel sklopila brak s Mladenom Merzelom i postala županica.

Županičin suprug Mladen Merzel podnio je Povjerenstvu dokumentaciju kojom dokazuje da je prenio upravljačka prava, kao suvlasnik, nad tvrtkom S-tel koja je vlasnik Quirinus radija, iako to nije bio dužan jer nije dužnosnik.

Lovrić Merzel je zatražila odgodu donošenja odluke s obzirom na to da se nalazi u istražnom zatvoru, no Povjerenstvo je zauzelo stajalište da ima sve potrebne relevantne informacije za odlučivanje pa je njezin zahtjev odbilo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter