Pomoćnik ministra Zmajlovića podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Goran Heffer zatražio je razrješenje iz osobnih razloga, priopćilo je danas Ministarstvo.

Goran Heffer u izjavi objavljenoj u priopćenju kaže da je u ožujku razgovarao s ministrom Mihaelom Zmajlovićem o odlasku iz Ministarstva, a razlozi su bili isključivo osobni.

"Dogovorili smo da ću formalni zahtjev za razrješenje ministru i Vladi podnijeti kad dovršim neke od projekata koje sam osobno vodio ili koordinirao. U skladu s tim dogovorom, zahtjev za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra i ostalih dužnosti, koje sam obavljao po odluci Vlade ili ministra, podnio sam prošlog tjedna", navodi Heffer.

Također kaže da je upoznat s preseljenjem ministarstva, Državnog zavoda za zaštitu prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u poslovnu zgradu Zagrebtower, te da preseljenje nije u neposrednoj vezi s njegovim zahtjevom za razrješenje.

"S preseljenjem sam upoznat, u njegovoj pripremi nisam osobno sudjelovao i preseljenje nije u neposrednoj vezi s mojim zahtjevom za razrješenje, te ove dvije teme ne treba stavljati u isti kontekst", ističe Heffer. Kaže da je tijekom obavljanja dužnosti pomoćnika ministra za inspekcijske poslove radio svoj posao poštujući prioritete koje su Ministarstvo i Vlada zacrtali, a među kojima je najvažniji uvođenje reda u sustav gospodarenja otpadom.

Mediji su prethodno špekulirali da je Heffer, koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća Agencije za zaštitu okoliša, odbio potpisati preseljenje njegove agencije u Zagrebtower, jer bi novi troškovi bili dvostruki. Mediji također tvrde da će kontroverzno preseljenje povećati troškove ministarstva, Zavoda, Agencije i Fonda za zaštitu okoliša s 9,6 milijuna kuna na ukupno 14,8 milijuna godišnje, dok je Zmajlović novinarima izjavio kako će se na taj način uštedjeti 3,5 milijuna kuna godišnje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter