Plenković: Pokušaj destabiliziranja hrvatskih institucija doživio poraz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što Hrvatski sabor u četvrtak nije izglasao nepovjerenje ministru Zdravku Mariću, premijer Andrej Plenković ustvrdio je da su stranke koje su pokrenule u Saboru izglasavanje nepovjerenja Mariću doživjele poraz, ocijenivši kako je na djelu pokušaj destabilizacije hrvatskih institucija, dok on i HDZ nude stabilnost.

HDZ i ja osobno spremni smo na izbore i nudimo političku stabilnost, poručio je Plenković na konferenciji za novinare u Banskim dvorima. 

Odbacio je tvrdnju predsjednika Sabora Bože Petrova da je glasovanje u Saboru pokazalo kako Vlada nema parlamentarnu većinu, istaknuvši da je teret prikupljanja dovoljnog broja glasova bio na onima koji su pokrenuli inicijativu izglasavanja nepovjerenja Mariću.

Oni su doživjeli poraz, istaknuo je Plenković ustvrdivši da Most pokušava u medijima širiti "monstruoznu konstrukciju " da Vlada štiti kriminal u Agrokoru. "To je najniži spin koji imamo prilike gledati u medijskom prostoru i tema koju se koristi u predizborne svrhe", poručio je premijer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter