Petrov: Milanovićeva ponuda promašena, bitne su reforme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mostu je najvažnije provesti reforme, a ne prihvatiti ponude vezane za pozicije, poručio je u petak čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, ocijenivši promašenom ponudu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da prihvati dužnost predsjednika Hrvatskog sabora i podrži koaliciju Hrvatska raste u formiranju nove Vlade.

"Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, jer Mostu je najvažnije provesti reforme i postići konsenzus oko istih, nego prihvatiti ponude vezane za pozicije, to jest fotelje. Ipak, nadamo se da je ovo korak prema onome za što se Most zalaže od početka, a to je reformska Vlada i konsenzus oko promjena koje su ključne za oporavak Hrvatske u cjelini", poručio je Petrov, čiju je poruku u priopćenju prenio Most.

Ponovio je stav Mosta otkako su počeli pregovori o sastavljanju nove Vlade.

- Želimo prvo usuglasiti reforme i dinamiku njihove provedbe, a tek onda možemo pričati o onome što je zadnjih dvadeset godina bila glavna tema - pozicije u Vladi ili parlamentu. Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje.

Odluku o bilo kakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, tako da je ponuda Zorana Milanovića meni promašena, istaknuo je Petrov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter