Ostojiću zatajili bubrezi i jetra?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je priopćila da je zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, nakon subotnje operacije, vrlo ozbiljno ali stabilno, a pojedini mediji navode da je, zbog komplikacija upalnog procesa tj. zbog apscesa na vratu, došlo do zatajenja bubrega i jetara te mu je otežana funkcija pluća.

Operiran je u subotu nakon što je utvrđen upalni proces na vratu te je napravljena drenaža, a zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Ostojić se nalazi na intenzivnom liječenju u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti.

U bolnicu je primljen u petak, kada je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces, a u subotu je premješten u KBC Zagreb gdje podvrgnut operaciji i internistički zbrinut.

Ostojić je već jednom bio podvrgnut hitnoj operaciji kada mu je potkraj ožujka 2012. odstranjen apsces u području glutealne regije. Početkom srpnja podvrgnuo se manjem operacijskom zahvatu deformacije nosa, no taj se zahvat, kako prenose mediji, ne povezuje s gnojnom upalom vrata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter