NO HEP-a imenovao Pericu Jukića predsjednikom Uprave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) imenovao je danas predsjednikom Uprave HEP-a Pericu Jukića, dosadašnjeg člana Uprave, izvjestili su iz te tvrtke.

Nadzorni odbor (NO) na današnjoj je sjednici, na prijedlog Vlade, opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Tomislava Šerića te članove Uprave Krunoslavu Grgić Bolješić i Ivana Matasića. U priopćenju HEP-a prenosi se i izjava novog predsjednika Uprave Perice Jukića da je HEP tvrtka od posebnog značaja i uloge u hrvatskom gospodarstvu.

"Stoga će naša primarna zadaća biti, i na tome ćemo intenzivno i odgovorno raditi, da svi naši potezi i odluke koje ćemo donositi budu u zajedničkom interesu HEP-a, Republike Hrvatske i svih naših kupaca. Bilo kada je riječ o realizaciji investicija, cijeni i kvaliteti naših proizvoda i usluga, odnosu prema okolišu ili financijskim rezultatima. Uvjeren sam da za poslovni uspjeh na svim ovim područjima, svi mi zaposleni u HEP-u, imamo dovoljno iskustva, znanja, motiva i predanosti", izjavio je Jukić.

Vlada je jučer predložila opoziv Tomislava Šerića s mjesta predsjednika Uprave HEP-a te opoziv dvoje članova Uprave, kao i imenovanje Perice Jukića novim predsjednikom Uprave. Perica Jukić (rođen 1969. godine) diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1996. godine, a 2005. godine stekao je znanstveni magistarski naslov, specijaliziravši se za područje kogeneracijskih postrojenja i toplifikacije. Od 1996. godine Jukić radi u HEP Proizvodnji, a uz ostalo je od 2009. do svibnja 2013. bio direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji, a od 10. svibnja 2013. do danas bio je član Uprave HEP-a zadužen za investicije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter