Nepravomoćno: Georg List oklevetao Ivana Jakovčića

Georg List (N. LAZAREVIĆ)
Georg List (N. LAZAREVIĆ)

Georg List, austrijski poduzetnik, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Puli u četvrtak proglašen krivim što je oklevetao Ivana Jakovčića kada je u televizijskom dnevniku 22. srpnja 2014. godine izjavio da je Ivan Jakovčić od njega tražio 500 tisuća eura da bi se pokrenuo njegov projekt izgradnje polo igrališta u Motovunu.

Sutkinja Marina Buterin izrekla je presudu u nazočnosti opunomoćenih odvjetnika okrivljenog Georga Lista i tužitelja Ivana Jakovčića. Georg List počinio je kazneno djelo protiv ugleda i časti klevetom, ustvrdila je sutkinja, te mora platiti 100 prosječnih svojih dnevnih dohodaka što iznosi 49.867 kuna, sudskog prevoditelja u iznosu od 9.737,50 kuna, paušalni iznos sudskih troškova od 2.000 kuna te troškove privatnog tužitelja i njegovog opunomoćenog odvjetnika.

Sve to treba platiti u roku od šest mjeseci po pravomoćnosti presude. Šire obrazloženje presude sutkinja nije dala, već je rekla da će odvjetnicima biti dostavljeno s presudom u pisanom obliku. Odvjetnik Georga Lista Vlatko Nuić najavio je žalbu na presudu, dok je odvjetnik Ivana Jakovčića Alen Kalčić presudom zadovoljan smatrajući je pravičnom i pravednom. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter