Na traumatologiji završilo 80 Zagrepčana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog težih ozljeda i prijeloma u padu na zaleđenim ulicama, do podneva u zagrebačkoj Klinci za traumatologiju pregledano je 80 pacijenata, od kojih je 15 zadržano na liječenju, rekla je za Hinu dr. Ana Čizmić iz ambulante te klinike.

Istaknula je da je od 80 primljenih pacijenata u različitoj dobi njih 95 posto bilo s težim ozljedama (prijelomima gležnja, ručnoga zgloba i ramena).

Val hladnoće zahvatio je jutros cijelu Hrvatsku tako da su temperature u čitavoj zemlji, osim na Jadranu, pale znatno ispod nule, a najhladniji su bili Crni Lug na Risnjaku gdje je u 7 sati izmjereno minus 18 stupnjeva Celzijevih, te Slavonski Brod s minus 17 stupnjeva te Gospić s minus 16 stupnjeva.

U Požegi i Slatini bilo je minus 15, u Karlovcu, Lipiku i Vinkovcima minus 13, u Bjelovaru, Čakovcu i Sisku minus 12, dok je 11 stupnjeva ispod ništice zabilježeno u Daruvaru, Hrvatskoj Kostajnici, Križevcima, Kutini, Virovitici i Vukovaru.

U Zagrebu je izmjereno minus 10 stupnjeva Celzijevih, baš kao i u Đakovu, Krapini, Ogulinu, Osijeku i Varaždinu.

Meteorolozi najavljuju da će tijekom dana najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznositi između -5 i 0 stupnejva, dok će na Jadranu biti od 4 do 10 stupnjeva Celzijevih. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter