Mrsić: Broj nezaposlenih u 2015. sigurno će biti manj

Mirando Mrsić (D. ŠTIFANIĆ)
Mirando Mrsić (D. ŠTIFANIĆ)

Nesporazume oko pojma "in-house" koji Vlada uvodi kako bi racionalizirala pomoćne službe u javnoj upravi, a nakon što je odustala i od outsourcinga i od spin-offa, pokušao je danas objasniti ministar rada Mirando Mrsić u Rijeci:

- Taj je model dio racionalizacije koja se pokušava provesti. To znači, da kada se ima isto zanimanje, da osoba koja radi isti posao za istu plaću mora imati jednako opterećenje. Da se zna da, ako netko u školi čisti 10 kvadrata prostora, da i u drugoj školi netko mora toliko čistiti. Znači, naći će se određena racionalizacija u samom procesu, rekao je ministar.

Na pitanje ima li kakvih simulacija o učincima takve nove mjere i koliko će ljudi to obuhvatiti u kojem roku, odgovorio je neodređeno: "Koliko znam, simulacije se rade i mislim, a će se vrlo brzo izaći i s tim podacima iz Vlade".

Ministar Mrsić sudjelovao je u Rijeci na sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojem su se okupili predstavnici triju županija - Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske kako bi objasnio učinke novoga Zakona o radu.

Na pitanje novinara s koliko će nezaposleih ova Vlada završiti mandat, Mrsić je rekao:

- Mi se nismo nikada hvalili ni s malim brojem ni s povećanim brojem, i sigurno će broj nezaposlenih odgovarati ekonomskom trenutku Hrvatske u trenutku kad mandat bude na kraju, stoga je o broju teško spekulirati. Ali sigurno će biti puno manji nego u veljači ove godine, rekao je uoči skupa. (Tihana TOMIČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter