MOST traži ostavku čelništva HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnici  i članovi Mosta nezavisnih lista zatražili su u ponedjeljak da čelnici Hrvatskog nogometnog saveza ali i članovi Izvršnog odbora i Skupštine HNS-a  podnesu ostavke.

"Reakcija Dinamovih navijača koji su bili prisutni dvojbenoj pobjedi njihove momčadi u Vinkovcima nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca najbolje pokazuje koliko Hrvatskoj trebaju promjene i koliko ih hrvatsko društvo zaslužuje. Jučer su pokazali kako se bori za svoj klub, kako se voli sport i koliko drže do pravde i poštenja. Pobjedu svog voljenog kluba doživjeli su kao poraz i simbolički su vratili dresove svojim ljubimcima koji nisu zaslužili pobjedu na pošten i sportski način. Ovakve scenarije gledali smo i na drugim hrvatskim stadionima, nadajući se da će doći trenutak kada će se nogomet vratiti navijačima. Taj trenutak dogodio se upravo jučer, hrvatski nogomet više ne može čekati. Most je cijelo vrijeme ukazivao na taj problem, samo prošle jeseni održali smo dvije konferencije za medije na tu temu. A sada je stvarno dosta!", stoji u priopćenju Mosta u kojem navode da oni ne odbacuju ni krivnju političkih struktura za stanje u hrvatskom nogometu jer su one svo vrijeme dio problema, a ne rješenje koje građani  traže.

"I baš zato što je politika pridonijela tome problemu mora ponuditi rješenje. Zato želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i sportskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i sportski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice. Stoga, zahtijevamo ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza i pozivamo na dijalog sve uključene strane u cilju izgradnje i provedbe zakonodavnog okvira koji će omogućiti depolitizaciju sporta i stati na kraj interesima pojedinaca koji su privatizirali hrvatski sport", stoji u priopćenju saborskih zastupnika i članova Mosta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter