Most očekuje službeno očitovanje HDZ-a i SDP-a do 30. studenog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon održanih pregovora s HDZ-om i SDP-om, na kojima su prezentirane jasne smjernice za nužne reforme, Most nezavisnih lista sada od te dvije stranke očekuje službeno pisano očitovanje na iznesene prijedloge, a krajnji rok za očitovanje je ponedjeljak, 30. studenoga, priopćeno je u petak iz Mosta.

Dostavljeni su pisani prijedlozi u tabličnom obliku po stavkama. Za svaku stavku očekuje se odgovor – da ili ne s obrazloženjem ili drugim prijedlogom. Krajnji rok za službeno očitovanje jest ponedjeljak, 30. studenoga, ističe se u priopćenju.

Tijekom pregovora, Most nezavisnih lista sastao se s nizom stručnjaka kako bi pripremio kvalitetan prijedlog reformi. Unatoč neviđenom pritisku i neprestanom propitivanju kredibiliteta, Most je održao obećanje dano svojim biračima te i dalje inzistira na promjenama koje su nužne za oporavak Hrvatske, dodaje se.

- Potpuno smo svjesni težine procesa koji smo pokrenuli, a koji propituje dugogodišnju praksu vladanja koja nije bila usmjerena boljitku Hrvatske već partikularnim interesima. Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Nakon što dobijemo povratnu informaciju od SDP-a i HDZ-a, slijede koraci o kojima ćemo obavijestiti javnost, izjavio je Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter