Miletić: Kompliment je što smo neprijatelji Brune Esih i generala Glasnovića

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Recentne događaje na političkoj sceni te ostavku predsjednika Hrvatskog sabora komentirao je, u izjavi za naš list IDS-ov predsjednik Boris Miletić.

"Sve što se događalo u hrvatskoj politici posljednjih nekoliko dana pokazuje na kako je niskim granama hrvatska politička kultura. Ponosan sam što je u ovoj ružnoj histeriji, IDS još jedanput pokazao da je sinonim za dosljednost u hrvatskoj politici. Glasali smo za opoziv ministra Marića, a glasali bismo i za razrješenje Petrova da je do toga došlo. Vjerujem da takav stav više ne trebam objašnjavati. Rekao sam već što mislim o Petrovu i Mostu koji želi ukinuti Istru kao regiju i koji ima ozbiljnih problema s manjinskim i općenito, ljudskim pravima", napomenuo je Miletić.

Šovinizam

Predsjednik IDS-a odgovorio je i na prozivke kojima je njegova stranka izvrgnuta proteklih dana.

"Zamislite, mi smo neki dan imali situaciju u kojoj dvoje zastupnika, Glasnović i Esih, traže od premijera da potpiše da Srbi neće ući u Vladu, a Mostov zastupnik Bulj proziva gospodina Pupovca zbog njegove nacionalnosti! Ovo je 2017. godina, a mi i dalje imamo posla s takvim tipom šovinizma. Čovjek više ne zna kojim riječima to osuditi! Zanimljivo je da se i IDS našao na službenoj listi neprijatelja zastupnika Glasnovića i Esih, što sam shvatio kao veliki kompliment," podsjeća Boris Miletić.

Šef IDS-a podsjeća kako je njegova stranka spremna za parlamentarne izbore, pokaže li se da Vlada premijera Andreja Plenkovića ne raspolaže saborskom većinom.

"Sve ovo je vrlo ružno i neugodno za građane, pogotovo jer se događa neposredno pred turističku sezonu. Izbori sad nikom ne trebaju jer će blokirati zemlju na neodređeno vrijeme. Međutim,  nakon današnjeg dana premijer Plenković mora pokazati ima li parlamentarnu većinu ili nema. Ako nema, treba odmah ići na izbore da se ova neizvjesna situacija što prije razriješi. Hrvatska je zbog Mosta i HDZ-a već dvije godine doslovno nigdje. S jedne strane, Most je sinonim za političku nestabilnost i destrukciju, a s druge strane, HDZ za sada ostaje na vlasti pod vrlo upitnim okolnostima. To konkretno znači da trenutno četiri ministarstva vode državni tajnici koji nemaju nikakav legitimitet. Ako premijer Plenković ne predloži imenovanje novih ministara i ne traži da im Sabor izglasa povjerenje, on je ušao u vrlo opasnu zonu kršenja zakona i Ustava," kaže Miletić.

SDP u problemu

Miletić je uputio i poruku oporbenom SDP-u. "Žao mi je što SDP, kad nam treba jaka opozicija, ima svojih ozbiljnih problema. Vidjeli smo to i danas kad je gospodin Tomislav Saucha svojim glasom doslovno promijenio tijek hrvatske političke povijesti. Osim toga, nadam se da će SDP dosljedno stati iza svojih vrijednosti. Dodvoravanje desnici već nas je previše koštalo," poručio je predsjednik IDS-a Miletić. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter