Miletić: Gadljivo je slušati ustaške parole na ulicama Zagreba

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Predsjednik IDS-a i saborski zastupnik Boris Miletić oštro se, u izjavi za naš list, osvrnuo na posljednje događaje na hrvatskoj političkoj sceni.

"Ako je i samo dio toga što se navodi o novom ministru branitelja istina, gospodin Crnoja mora biti smijenjen odmah. U protivnom, nova Vlada bi nereagiranjem nanijela neprocjenjivu štetu vjerodostojnosti Hrvatske u svijetu, ali i poslala neprihvatljivu poruku svim građanima Republike Hrvatske - da pred zakonom nisu svi jednaki i da je ministru dozvoljeno kršiti zakon. To nas vraća u neka druga vremena koja nemaju veze s demokracijom", rekao je predsjednik IDS-a Miletić u komentaru na slučaj ministra branitelja Mire Crnoje.

Miletić je upozorio i na opasnosti koje je najavio masovni desničarski prosvjed na zagrebačkim ulicama u povodu govora mržnje na Z1 televiziji.

"Žalosti me što smo svjedoci govora mržnje i netolerancije te u konačnici još jedne svjetonazorske podjele u Hrvatskoj. Smatram da nas to vodi nazad u ponor devedesetih godina iz kojeg se Hrvatska teškom mukom iščupala. Osobno mi je bilo mučno i gadljivo gledati taj defile u kojem su se izvikivale ustaške parole", istaknuo je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Ponovit ću još jedanput ono što sam  premijeru Oreškoviću poručio prvog dana u Saboru: nemojte dozvoliti da šačica primitivaca dovodi u pitanje civilizacijske standarde koje smo godinama gradili, osudite svaki govor mržnje i zaustavite svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda", poručio je Miletić. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter