Maistra većinska vlasnica Grand Hotel Imperiala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska Maistra kupila je od Atlantske plovidbe 386.419 dionica Grand Hotela Imperiala, stekavši tako vlasnički udjel od 81,6 posto u tom dubrovačkom hotelu, priopćeno je danas iz Adrisa.

Ugovor o prodaji dionica tog dubrovačkog hotela, u sklopu kojeg posluje i dubrovački Hilton Imperial, potpisali su u četvrtak predsjednik Uprave Adris grupe, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Maistre Ante Vlahović te predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Pero Kulaš. Vrijednost ugovora nije navedena.

- Nakon izgradnje hotela Monte Mulini i Lone u Rovinju te uloženih gotovo tri milijarde kuna u turistički dio kompanije, iskorakom u najatraktivniju turističku destinaciju nastavljamo ulagati u najkvalitetniji segment hotelske ponude, čime na najbolji način potvrđujemo izvrsnost u svome poslovanju. Tomu će svakako pridonijeti i nastavak suradnje s etabliranim svjetskim brendom Hiltonom, istaknuo je Vlahović pri potpisivanju ugovora.

Maistra, turistička tvrtka u sastavu Adris grupe, definirala je svoj brend portfelj i ulaganja u rovinjskoj destinaciji do 2017. godine - uz ostalo, bit će izgrađeni hoteli: Adriatic, Park i Amarin te dodatno uloženo više od milijarde kuna. Kupnjom hotela Hilton, pak, Maistra nastavlja širenje poslovanja u segmentu s pet zvjezdica, što se pokazalo održivim i cjenovno najmanje osjetljivim dijelom poslovanja, kaže se u priopćenju. U svom portfelju Maistra danas ima 10 hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova. Ukupni kapacitet je 33.817 ležajeva. Svojim rezultatima ostvaruje pet posto hrvatskog i 15 posto istarskog turizma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter