List za ukidanje Jakovčićeva parlamentarnog imuniteta

Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Poduzetnik Georg List zatražio je od Europskog parlamenta ukidanje imuniteta zastupniku IDS-a Ivanu Jakovčiću, kojeg optužuje da je počinio kazneno djelo. Na plenarnoj sjednici EP u Strasbourgu pročitano je kako se pokreće procedura po Listovu zahtjevu, dok se Jakovčić u vezi toga obratio javnosti.

"Želim obavijestiti javnost da je George List putem svog odvjetnika Daria Čehića zatražio skidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede", rekao je Ivan Jakovčić.

"Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv gospodina Lista radi izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovime želim potvrditi da Europski parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja", objašnjava zastupnik IDS-a i dodaje: "Želim jasno istaknuti da, iako je na plenarnoj sjednici tako rečeno, ne postoji nikakav zahtjev 'nadležnih hrvatskih tijela', te sam već zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom djelu."

O Listovu zahtjevu odlučivat će Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta, čiji će članovi razmotriti zahtjev, saslušati zastupnika o kojem se radi, te predložiti odluku koja će se izglasati na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. (D.G., D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter