Lalovac očekuje otpis dugova za 10 tisuća građana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je danas kako očekuje da će i za veći broj socijalno ugroženih građana od deset tisuća država bankama i telekomima predložiti otpis dugova.

"Očekujemo veći broj građana. Na kriterijima moramo raditi. Potpredsjednica Vlade (Milanka Opačič) će vrlo brzo izaći s tim kriterijima, ali svakako ćemo pokušati obuhvatiti veći broj građana", rekao je Lalovac nakon današnje sjednice Vlade odgovarajući na pitanja novinara. U javnosti se do sada spominjala brojka od 10 tisuća građana za koje bi Vlada predložila otpis dugova.

Lalovac kaže kako ima raznih skupina socijalno ugroženih građana kao i raznih kriterija te da je Vladin cilj dobiti stvarnu sliku kako građani žive. Na pitanje tko je tvrđi pregovarač, banke ili telekomi, odgovorio je da je najtvrđe Ministarstvo financija. Lalovac je ranije najavio da će Vlada bankama i telekomima ponuditi otpis dugova socijalno najugroženijima te najavio da će Vlada, ako tvrtke na to ne pristanu, ići na zakonski moratorij na ovrhe. Ministar financija potvrdio je danas da Vlada planira tvrtkama koje odustanu od ovrha prema socijalno najugroženijima ponuditi porezno priznat rashod te da Vlada u tom smislu želi postići sporazum s bankama i telekomima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter