Laguni Novigrad hoteli na Korčuli i Pelješcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest od 11 državnih turističkih poduzeća ove je godine pronašlo strateške partnere u procesu predstečajne nagodbe. Time je napravljen prvi korak ka privatizaciji ovih poduzeća koja su većinom bila državi na teret zbog lošeg poslovanja i gomilanja dugova. Strateške partnere pronašla su dalmatinska društva Vranjica Belvedere, Hoteli Podgora, HTP Korčula, Hotel Medena, Hoteli Živogošće i HTP Orebić.

- Društvima predstoji sklapanje predstečajnih nagodbi pred trgovačkim sudovima, pri čemu je ročište za HTP Korčulu zakazano 18. prosinca ove godine, a za Hotele Živogošće 7. siječnja 2014. Za ostala društva zakazivanje ročišta se tek očekuje, poručuju iz Ministarstva turizma.

Od istarskih tvrtki želju za preuzimanjem dijela državnog portfelja ostvarila je Laguna Novigrad koja je putem tvrtke Dalmacija Hoteli, osnovane zajedno s investicijskim fondom Prosperus FGS, izabrana za strateškog ulagača u dva dalmatinska turistička društva - Korčuli i Orebiću. HTP Korčula raspolaže hotelima Marko Polo, Liburna, Park i Korčula, turističkim naseljem Bon Repos, kampom Kalac i drugim. HTP Orebić na Pelješcu ima pak dva hotela, Orsan i Bellevue, te pet zasebnih ugostiteljskih objekata. Laguna Novigrad u Korčulu će uložiti 50, a u Orebić 30 milijuna kuna. Plan im je, ako dokapitaliziraju ove tvrtke, investicije provesti u narednih nekoliko godina.

Porečka Riviera Adria pokazala je interes za tvrtku Vranjica Belvedere iz Segeta Vranjica pokraj Trogira, kao i hotelijer Jako Andabak, ali je na kraju za strateškog partnera odabrana šibenska hotelijerska tvrtka Solaris. Riviera Adria i Andabak pokazali su interes i za hotelsko poduzeće Hotel Medena iz Segeta Donjeg, međutim u to će društveno poduzeće s temeljnim kapitalom od 15,7 milijuna kuna i 150 zaposlenih ulagati Danko Končar. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter