Laburisti:Suspendiran Kovačić zbog napada na R. Ćavar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli suspendirala je Nevena Kovačića i predložila njegovo isključenje iz stranke, jer je u subotu, na prosvjedu protiv Vatikanskih ugovora na zagrebačkom Cvjetnom trgu, udario i teško ozlijedio predsjednicu Hrvatskog pokreta za život i obitelj Ružicu Ćavar dok je skidala transparente prosvjednika.

U obrazloženju se navodi kako je Neven Kovačić (58) svojim neprimjerenim ponašanjem počinio najtežu povredu Etičkog kodeksa stranke.

"Neven Kovačić je za vrijeme održavanja spomenutog skupa nasrnuo na građanku i nanio joj fizičke ozljede, čime je demonstrirao nasilno ponašanje i vrijeđao građanku na vjerskoj osnovi, čime je počinio diskriminaciju na javan način", priopćili su Hrvatski laburisti.

Zbog navedenog, Nansi Tireli je stranačkom Sudu časti predložila Kovačićevo isključenje iz stranke, stoji u priopćenju.

Nakon Kovačićeva uhićenja i puštanja u subotu, zagrebačka policija najavila je da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog nanošenja teške ozljede Ružici Ćavar (slomljena joj je ruka), a prijavljen je i za kršenje Zakona o osobnoj iskaznici.

Na Cvjetnom trgu u subotu je održan prosvjed čijih je nekoliko stotina sudionika zahtijevalo od vlasti raskidanje ugovora s Vatikanom jer se njima, smatraju, narušava Ustavom zajamčena sekularnost i jednakost pred zakonom svih građana, vjernika i nevjernika te svih religijskih skupina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter