Kujundžić: Već imamo kancelarski sustav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je u utorak kako Hrvatska, ako na predsjedničkim izborima pobijede Ivo Josipović ili Kolinda Grabar-Kitarović, i dalje neće imati predsjednika, nego kancelarski sustav i suverenoga kancelara koji će raditi što ga je volja.

Na konferenciji za novinare u Osijeku Kujundžić je ustvrdio kako je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarsko u medijskim istupima izjavio da mu nije važan rezultat na predsjedničkim izborima jer se ionako priprema napraviti kancelarski sustav.

"Tragedija hrvatske države je u tome što već imamo kancelarski sustav jer je aktualni predsjednik Ivo Josipović rekao kako ne može biti oporba Zoranu Milanoviću i da ne može ocijeniti ovu Vladu, čime je zapravo priznao da mi već imamo kancelara", uvjeren je Kujundžić. Ustvrdio je da je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), uz blagoslov Vlade, isplatio dvjema veledrogerijama 50 milijuna kuna kamata i još 5,5 milijuna kuna odvjetniku koji je proveo ovršni postupak. "Ako se zna da u Hrvatskoj nijedna veledrogerija nikada nije napalatila kamate jer se to unaprijed ukalkulira u cijenu lijekova", rekao je Kujundžić, očito je da tih 50 milijuna kuna vjerojatno ide u financiranje kampanje, i da je to znao ili bar trebao znati predjednik Josipović. Nije želio reći o kojim je veledrogerijama riječ, a novinare je uputio da pojedinosti doznaju od predsjednika Josipovića, koji bi, smatra, to trebao objasniti.

"Veledrogerije isporučuju lijekove bolnicama, i unaprijed znaju da će, zbog nelikvidnosti i otežanoga poslovanja, novac dobiti u prosjeku, u roku od 250 do 700 dana, i to uračunaju u cijenu. Nikada nitko nije posegnuo za mogućnosti naplate kamata. Ove dvije su posegnule za stravičnim novcem, da bi bio potrošen u mutne vode", kazao je Kujundžić. Na pitanje hoće li, ako ne prođe u drugi izborni krug, poduprijeti kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović, Kujundžić je odgovorio kako će pobijediti već u prvom krugu, jer su Grabar-Kitarović i Josipović "lutke na koncu, navođene dvjema elitama i zato nemaju šanse nositi se s njim".

"Hrvatskom narodu sve više biva jasno da je, ako ne iziđe na izbore, zapečatio sudbinu ove zemlje i svoje djece. Stranačke mašinerije imaju svoje interesno ugovorene glasove. U Hrvatskoj vlada manjina nad velikom većinom hrvatskih državljana i narodu je jasno da više ne smije dopustiti da manjina odlučuje o sazivu parlamenta, o premijeru i predsjedniku države", ocijenio je Kujundžić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter