Karamarko: Moja ostavka je neopoziva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tomislav Karamarko, koji je u utorak dao ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) potvrdio novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke, da je njegova ostavka neopoziva, naglasivši kako neće nikada prebacivati svoju odgovornost koju je imao kao čelnik stranke, na druge članove Predsjedništva.

Na upite novinara ispred Središnjice HDZ-a je li on sada 'običan član stranke' Karamarko se našalio, rekavši kako je on sada "vrlo neobičan član stranke jer je bivši stranački predsjednik". Dodao je da se sada još ne zna koja će biti njegova nova pozicija u stranci.

"Na sjednici Predsjedništva HDZ-a razgovarali smo o mojoj ostavci koja je neopoziva", kazao je Karamarko. Upitan je li bilo riječi "da je još netko iz Predsjedništva trebao preuzeti odgovornost, budući da su članovi Predsjedništva podržavali njegove odluke", Karamarko je potvrdio da je bilo riječi i o tome, no smatra da je kao predsjednik stranke, morao preuzeti odgovornost jer je to u redu.

"Neću nikada prebacivati svoju odgovornost koju sam kao čelnik stranke imao", naglasio je Karamarko.

 Pojasnio je da sjednica Predsjedništva HDZ-a nije bila odrađena kao radna, već je napravljena analiza na kojoj je zaključeno kako HDZ u trenutnoj situaciji treba 'stisnuti redove, jer stranka mora pobijediti'.

"Na racionalan smo način pristupili cijeloj situaciji, to je sve normalno u politici", zaključio je Karamarko.

Poželio je i jedinstvo HDZ-u, demokratske izbore za novog predsjednika stranke te uvjerljivu pobjedu HDZ-a na izborima u rujnu.

Napomenuo je da će on kao sada već bivši predsjednik stranke, u svemu tome biti na dispoziciji koliko će to biti moguće.

Izvijestio je i da se na današnjoj sjednici Predsjedništva nije razgovaralo o novom kandidatu za predsjednika HDZ-a.

 Informaciju o ostavci Tomislav Karamarko je objavio i na svome Facebooku, napisavši kako njome  želi potaknuti stranku da pronađe nova rješenja te da i dalje dokazuje kako je bila i ostala pobjednička stranka.

"Ovom prilikom se zahvaljujem svim Hrvaticama i Hrvatima koji su nam ukazali povjerenje, svim članovima Hrvatske demokratske zajednice na svojoj bespoštednoj borbi za boljitak domovine te svima onima koji su mi bili i ostali podrška. Svojim nasljednicima želim uspjeh te da beskompromisno rade na izgradnji bolje Hrvatske, motivirani ničim drugim nego ljubavlju prema njoj. Naša domovina zaslužuje najbolje, a nemam niti malo sumnje da će pobjednička stranka odabrati vodstvo koje to može i napraviti. Idemo naprijed, putevima koje smo zacrtali, a na putu prema boljitku nema stajanja", stoji u Karamarkovoj poruci.

Hasanbegović: Zahvalio sam Karamarku za sve što je učinio za HDZ i hrvatski narod

Član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović novinarima je rekao kako se on osobno na sjednici Predsjedništva Karamarku zahvalio za sve što je napravio za stranku, za hrvatski narod i za njega osobno.  Novinarima je na njihov upit hoće li se 'odreći' Karamarka, odgovorio da neće.

Darko Milinović, također član Predsjedništva stranke, izjavio je kako poručuje  svim domoljubima u Hrvatskoj da je HDZ ostao jedinstven, a što je pokazalo i ovo Predsjedništvo. Milinović je zaključio kako je poruka svim domoljubima - "pobijedit ćemo na idućim izborima". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter