Josipović čestitao Dan Hrvatske ratne mornarice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM), predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović uputio je čestitku svim pripadnicima ratne mornarice.

"Svim mornarima, dočasnicima i časnicima, državnim službenicima i namještenicima te svim umirovljenim i sadašnjim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske ratne mornarice čestitam dvadeset i treću obljetnicu osnivanja i ustrojavanja Hrvatske ratne mornarice", stoji u čestitci.

U ovoj prigodi, ističe Josipović, prisjećamo se hrvatskih branitelja, pripadnika HRM-e poginulima tijekom obrambenog Domovinskog rata, kao i svih preminulih pripadnika HRM-e te im iskazujemo svoju zahvalnost i poštovanje. Predsjednik Josipović u čestitci navodi kako HRM i njezina ustrojbena sastavnica Obalna straža, imaju važnu zadaću zaštite hrvatskog mora i priobalja te da je HRM sposobna odgovoriti na suvremene izazove i na prijetnje stabilnosti i sigurnosti. "Namjera nam je razvijati i one sposobnosti HRM-e i Obalne straže koje će biti potpora civilnom stanovništvu na obali i na otocima, od traganja i spašavanja do preventive i zaštite od onečišćenja hrvatske obale i podmorja. Sve navedeno važno je zbog sigurnosti građana, održive kvalitete života i rada, kako hrvatskih građana tako i brojnih posjetitelja Hrvatske". Predsjednik je u povodu Dana HRM-e uputio čestitke i svim promaknutim i pohvaljenim pripadnicima mornarice kao i pozdrav mornaričkim časnicima angažiranima u međunarodnoj EU NAVFOR misiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter