Josipović: Brkić izmišlja kako bi me kompromitirao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je u srijedu da je glavni tajnik oporbenog HDZ-a Milijan Brkić izmislio priču o njegovoj navodnoj ponudi HDZ-u da zajedno sruše premijera Zorana Milanovića, kako bi ga kompromitirali kod lijevih birača jer se boje da bi im na izborima mogao oduzeti očekivanu pobjedu

Josipović je izjavio Hini kako počinje nova kampanja pa se očito u HDZ-u boje da će izaći na izbore na kojima će vlastitom listom ili koalicijom prikupiti sve glasove koji će zbog ovih ili onih razloga otpasti od SDP-a i sadašnje Kukuriku koalicije.

Boje se i toga, kaže Josipović, da će u konačnici u nekoj postizbornoj koaliciji biti u prilici oduzeti im očekivanu izbornu pobjedu. "To je razlog zašto me žele kompromitirati kod lijevog biračkog tijela", ustvrdio je Josipović.

Dodao je da Brkić istim udarcem želi ubiti i drugu muhu, odnosno kompromitirati HNS i njegovu predsjednicu Vesnu Pusić, koja je potpredsjednica Milanovićeve Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova.

"Jer rušiti premijera Milanovića u Saboru da bi se instalirala upravo Pusić je moguće samo u suradnji s HNS-om. Trebalo je najprije da HNS sruši Vladu premijera Milanovića, a onda da se dogovori s HDZ-om da postavi neku novu vladu", rekao je Josipović.

Bivši predsjednik je ispričao da se s Brkićem nikad nije osobno susreo u četiri niti šest očiju pa nije imao ni prilike s njim razgovarati o političkim angažmanima.

Za Brkića je rekao da je dijelom preko nekih medija vodio prljavu izbornu kampanju sadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, posebice preko emisije "Bujica" i nekih portala, ali da se u toj kampanji nije sjetio ove priče, navodno stare godinu i nešto.

"Zašto se nije sjetio? - naprosto zato jer ju je sad izmislio; zašto je izmislio? - zato jer počinje nova kampanja", rekao je Josipović, nakon što je Brkić dan ranije u emisiji "Markov trg" Z1 televizije iznio optužbe na njegov račun.

Ta priča je, kaže Josipović, poptuno fantastična, u izbornoj je funkciji i govori koliko se HDZ pribojava njegovog izlaska na izbore. "Boje se mog izlaska na izbore pa sad, kao što su imali prljavu kampanju do nedavno, rade takvu i za ubuduće", zaključio je.

Brkić je ispričao na Z1 da je bila jedna situacija kada je prije negdje godinu i pol dana bivši predsjednik pozivao i slao signale prema HDZ-u da bi čak išao na rušenje Milanovićeve Vlade, gdje bi za mandatara stavio Pusić, ali da je HDZ to odbio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter