Je li policija pogodovala Listu protiv Jakovčića?

Georg List (N.LAZAREVIĆ)
Georg List (N.LAZAREVIĆ)

Slučaj austrijskog poduzetnika Georga Lista, "zviždača" protiv IDS-ovog eurozastupnika Ivana Jakovčića, dobio je novi zaplet. Lista su mediji krajem prošle godine povezali s uhićenjem zbog preprodaje droge u jednom zagrebačkom hotelu, što je ovih dana aktualizirano otkrićem kako je policija zataškala cijelu tu aferu. Točnije, navodi se kako je u policijskom sustavu izbrisan čitav slučaj privođenja Georga Lista, u kojem su osim redovne policije sudjelovali i djelatnici policijskog USKOK-a.

 U povodu nove afere s tim austrijskim poduzetnikom, javnosti se obratio i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić, kojeg je Georg List u kolovozu prošle godine prozvao zbog traženja mita za njegov polo-projekt u Istri. Jakovčić je zbog toga Lista već tužio, dok je List uzvratio prijavom Odboru za pravna pitanja EP-a, koji će 9. ožujka razmatrati treba li zbog toga IDS-ovom parlamentarcu ukinuti imunitet.

"Za mene je Georg List sumnjiv poduzetnik od prvoga dana kada sam ga upoznao", ističe Jakovčić u izjavi za naš list i objašnjava: "Nisam htio nakon prvog susreta nikakve kontakte s njim. Kao što je poznato, zatražio sam još prošlog ljeta razgovor u DORH-u gdje sam iznio svoja saznanja o sumnjivim poslovima ovoga kvazipoduzetnika."

 "Nadam se da DORH istražuje sve moje navode jer sam uvjeren da nam takvi nazovi poduzetnici u Hrvatskoj nikako ne trebaju", rekao je Ivan Jakovčić, uz tvrdnju da će se zbog raspetljavanja čitavog slučaja odreći i zastupničkog imuniteta. (D.GRAKALIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter