Izbori za EU-parlament: Nikica Gabrić uz Jakovčića

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Iako nije kandidat na nezavisnoj listi Ivana Jakovčića za Europski parlament, čelnik Nacionalnog foruma prof. Nikica Gabrić ipak je u Dubrovniku podržao Jakovčićevu kandidaturu, jednako kao i Pero Vićan, predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora.

- Naša lista "Europa za sve" je jedina nezavisna lista. To za nas znači dodatnu odgovornost. Imamo podršku šest regionalnih stranaka, uključujući i Dubrovački demokratski sabor, ali imamo i podršku velikog broja nevladinih udruga što nam je iznimno važno. Naša lista nije za jednokratnu uporabu a tome svjedoči činjenica da smo na listi okupili skupinu stručnjaka sa različitih područja, kazao je Ivan Jakovčić, koji je bio u društvu dr. Nele Sršen, koja je također na listi. Nikica Gabrić kazao je da je prije svega došao podržati svoju sumještanku Nelu Sršen koja je ne samo izniman liječnik već i izniman čovjek.

- Nela je pomogla puno ljudi i mislim da upravo jedna takva osoba, koja zna što je moderno europsko i svjetsko zdravstvo treba predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu, mjestu, gdje će se trebati znati lobirati za Hrvatsku. Također, podržavam i gospodina Jakovčića, župana jedne od najrazvijenih županija, jer smatram da je u stanju donijeti i novac i znanje i nove tehnologije ne samo u Istru već u cijelu našu zemlju, zaključio je Gabrić.

Uvažavajući koalicije SDP-a i HDZ-a koje će sigurno postići značajne rezultate mi vjerujemo da ćemo također ući u Europski parlament i predstavljati one koje žele preko nas poslati Europi poruke koje nisu samo monopol dviju velikih skupina - rekao je Jakovčić. (T. TOMIČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter