Ikea u Zagrebu otvara vrata 21. kolovoza

(M. PRPIĆ/PIXSELL)
(M. PRPIĆ/PIXSELL)

Tvrtka Ikea Hrvatska 1. kolovoza počinje distribuciju "od vrata do vrata" više od 500 tisuća primjeraka prvog kataloga na hrvatskom jeziku svoje prve robne kuće u Zagrebu, koju će za kupce otvoriti 21. kolovoza.

Objavili su to na konferenciji za novinare u sklopu same robne kuće Ikea njezin voditelj George Platzer, direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević te regionalni PR menadžer Igor Štefanac. To je ujedno prvi put da su novinari i snimatelji, njih oko stotinu, ušli u robnu kuću Ikee u Zagrebu, koja će osim poznatog namještaja nuditi i brojne druge stvari za uređenje doma i poslovnih prostora, ali i dodatne sadržaje poput restorana i igraonice za djecu.

Skalušević je napomenuo da će neke cijene u Hrvatskoj biti i niže nego u nekim drugim zemljama. Od prvog dana imat će i popularnu prodaju na rate, jer su, kako je kazao, dosta detaljno analizirali kupovnu moć, stanje i potrebe kućanstava na hrvatskom tržištu, pogotovo u Zagrebu, kao i nekih susjednih zemalja.

U zagrebačkoj Ikei za sada će biti proizvodi samo jednog hrvatskog proizvođača, Tvina iz Virovitice, s kojim Ikea surađuje niz godina, a u pregovorima su i s požeškim Spin Valisom te jednom tvrtkom za plastiku iz Splita. U tijeku su i intenzivni završni radovi te uređenje i popunjavanje unutarnjih prostora artiklima, kojih će ukupno biti 9.500.

Parking je gotov, uređuje se okoliš, a dovršavaju se i prilazne ceste te prometna čvorišta koja spajaju autocestu s prilazima robnoj kući.

One koji dugo nisu putovali autocestom iz Zagreba prema Slavoniji dočekat će potpuno nova "vizura" tog kraja i same autoceste oko lokacije Ikee, koja se nalazi u poslovnoj zoni Zagreb Istok, na području općine Rugvica odnosno otprilike u ravnini nekadašnjih naplatnih kućica kod Ivanje Reke, koje su zbog toga pomaknute 11 kilometara istočno.

Svi koji su se zaposlili u Ikei, njih oko 350, već su na svojim mjestima i prolaze različite edukacije i pripremu, a otvorenju za kupce 21. kolovoza prethodit će i otvorenje za partnere, uzvanike i novinare, koje će biti nekoliko dana ranije.

Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje Ikea obitelji nakon 2006., a ukupna investicija u taj projekt iznosi oko 100 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter