Idući vikend napokon stižu Nijemci i Talijani

Predviđa se da će tijekom kolovoza u Hrvatsku samo iz Bavarske doći više od 250 tisuća gostiju (D. ŠTIFANIĆ)
Predviđa se da će tijekom kolovoza u Hrvatsku samo iz Bavarske doći više od 250 tisuća gostiju (D. ŠTIFANIĆ)

Pravi zamah sezona tek treba dobiti, a upravo taj zamah očekuje se s dolaskom njemačkih i talijanskih gostiju koji bi tek sada u pravom broju trebali na odmor. Pojačani odlasci na godišnji u Njemačkoj su ove godine vezani za sam kraj srpnja, i to zbog početka školskih praznika, doznali smo od Romea Draghicchia, direktora ispostave predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Münchenu, koji je naveo kako su trenutno škole zatvorene u 12 od 16 saveznih pokrajina, a ovog tjedna zatvaraju vrata i škole u Bavarskoj, Baden Württembergu, Donjoj Saskoj i Bremenu.

S obzirom na to da iz Bavarske i Baden Württemberga dolazi većina njemačkih gostiju koji putuju u Hrvatsku, očekuje se najjači dolazak Nijemaca u cijeloj sezoni.

- Iz prijašnjih iskustava možemo reći kako će Bavarci krenuti prema Jadranu ovog vikenda, a veći dolasci se očekuju i prema sredini kolovoza. Predviđa se da će tijekom kolovoza u Hrvatsku samo iz Bavarske doći više 250 tisuća gostiju. Ove se godine u većini saveznih pokrajina početak praznika pomaknuo prema kraju srpnja, što je donijelo do koncentracije praznika prema kolovozu. Za Hrvatsku najvažnije pokrajine na jugu Njemačke - Bavarska i Baden Württemberg, i ove godine, kao i ranije, kreću posljednje na školske praznike i to upravo u ovom tjednu, rekao je Dragicchio, navodeći kako je njemačko tržište stabilno.

Paralelno s Nijemcima, na put će i Talijani. Feragosto je pred vratima, a ove godine ponovo bi trebao biti dobar kao i lani. Prema riječima Darija Matoševića, direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, interes gostiju je izuzetno visok.

- Moramo znati da se radi uglavnom o individualnim gostima, tako da na njihove dolaske značajno utječu i vremenske prilike. No, ako vrijeme dopusti, vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate te da će ferragosto biti barem na razini prošle godine. A lani je bio jako dobar, kazao je Matošević, navodeći kako je Hrvatska u talijanskim medijima redovito u vrhu najpoželjnijih destinacija. Naviše dolazaka trebalo bi biti za vikend 9. i 10. kolovoza, a pojačani dolasci očekuju se već i idući vikend. (Alenka JURIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter