HALMED potvrdio da "Vazidin" nije lansiran na tržište

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) dopunila je u subotu ranije priopćenje o obustavi stavljanja u promet devet lijekova i potvrdila kako se "Vazidin" tvrtke Sandoz, koji se našao među tim lijekovima, nikada nije lansirao na tržište, već je samo registriran.

"Vazidin nikada nije lansirao na tržište niti se je planirao lansirati, već je samo registriran", stoji u priopćenju HALMED-a.

Na temelju preporuke Europske agencije za lijekove (EMA), HALMED je jučer priopćio da, zbog odstupanja od načela dobre kliničke prakse, obustavlja stavljanje u promet i iz ljekarni povlači Belupov lijek "Alerdin" (od 2,5 mg i 5 mg), PharmaSov "Escitalopram" (10 mg), JGL-ov "Escontral direkt" (2,5 mg i 5 mg), Alkaloidov "Rexocef" (200 mg), Fidifarmov "Sinalerg" (5 mg), PharmaSov "Tramadol/Paracetamol" (37,5 mg/325 mg) i Sandozov "Vazidin".

Tvrtka Sandoz demantirala je vijest o povlačenju "Vazidina" iz ljekarni, pojašnjavajući da taj lijek još nije stavila na tržište, što je HALMED danas i potvrdio.

HALMED ističe da se, "uz privremenu obustavu stavljanja u promet predmetnih lijekova, oni lijekovi koji se nalaze na tržištu povlače se iz prometa do razine ljekarni". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter