HAK: Ukinuti zimski uvjeti na dionicama A6 i D3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 7 sati je iz smjera Rijeke prema Zagrebu te obrnuto za sve skupine vozila moguće voziti od Rijeke do Delnica starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do Zagreba, jer su ukinuti zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb te na dionici stare ceste kroz Gorski kotar između Kikovice i Delnica-DC3), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha, zatvoreni su: A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: brza cesta između čvorova Čavle i Kikovica, dionica Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog, i DC25 Gospić-Karlobag.

Trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, a zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz državne ceste te na autocestama vozačima se savjetuje da ne kreću na put.

Iz smjera Rijeke prema Zagrebu te obrnuto za sve skupine vozila moguće je voziti od Rijeke do Delnica starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do Zagreba. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, moguće je voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, kao i državnom cestom DC1 Gračac-Knin-Split, uz obaveznu zimsku opremu na svim cestama.

Snijeg otežava promet povremeno i mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanja.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb u blizini odmorišta "Sesvete" na 85. km u smjeru Varaždina promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo u oba smjera, a kolona na izlasku duga je oko 500 metara.

Zbog zimskih uvjeta na prilaznim cestama prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Na riječkom području u prekidu su katamaranska linije 9309 Novalja - Rab - Rijeka,  Mali Lošinj-Rijeka, brodska linija 310 Mali Lošinj - Unije - Susak i trajektne linije 335 Prizna - Žigljen,  338 Lopar - Valbiska, 334 Porozina - Brestova, i  Stinica-Mišnjak.

Na splitskom okružju u prekidu su katamaranske linija 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split,  9608 Korčula-Hvar-Split, i 9603 Jelsa -Bol -Split. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter