Gasi li se lanac TechnoMarket?

Pulski TehnoMarket zatvoren je zbog inventure?  (N. LAZAREVIĆ)
Pulski TehnoMarket zatvoren je zbog inventure? (N. LAZAREVIĆ)

Prema pisanju jednog portala, technoMarket, jedan od većih lanaca elektronike i bijele tehnike, prije nekoliko dana zatvorio je svoju trgovinu u splitskom trgovačkom centru Mall of Split te je to posljednja u nizu Technomarketovih trgovina koje su, navodno, ugašene. Ovaj lanac poslovao je, kažu na tom portalu, na petnaestak lokacija u Hrvatskoj. Na web stranicama tvrtke navodi se da su "zbog preuređenja" zatvorene trgovine u Rijeci, Puli i Poreču, a ranije su zatvorili poslovnicu u Vinkovcima, Koprivnici i na zagrebačkom Jankomiru. No, na ulazu u poslovni prostor u Puli, u Labinskoj ulici, već neko vrijeme stoji natpis da je "zatvoreno zbog inventure". 
 
Što se događa s TechnoMarketom, jesu li u poslovnim problemima te hoće li ponovno otvoriti trgovinu u Puli, pokušali smo doznati izravno u sjedištu uprave 
TechnoMarketa, ali do zaključenja lista nismo uspjeli dobiti odgovore.
 
Kako navodi ovaj hrvatski portal, iz poslovnog registra vidljivo da je ova sesvetska tvrtka "K i K elektronika", u čijem je vlasništvu brend Technomarket, u blokadi, odnosno da je blokirano sedam od osam računa tvrtke. Prihodi su, kažu, 2015. iznosili 153 milijuna kuna, poslovali su s gubitkom od 14 milijuna kuna i imali su 164 zaposlena. Direktor tvrtke je Dimitar Delkov Mirchev. Vlasnici su, uz bugarski Technomarket, dva bugarska državljanina i Marijo Ivančić iz Sesveta. (S. Z. T.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter