Demetlika: Politički sukob HDZ-a i Mosta donio neprocjenjivu štetu

Tulio Demetlika (HINA)
Tulio Demetlika (HINA)

U saborskoj raspravi o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću u ime Kluba IDS-PGS-RI govorio je zastupnik Tulio Demetlika. IDS-ov zastupnik objasnio je poziciju IDS, te objasnio zašto neće podržati ostanak ministra Marića u Vladi te Bože Petrova na mjestu predsjednika Hrvatskog sabora.

"Ne želimo odustati od vrijednosti koje smo niz godina zastupali. S obzirom na okolnosti i bez obzira na stručnost ministra Marića, stvoreno je okruženje u kojem on više ne može raditi. Zato ćemo glasati za njegov opoziv. Mi smo glasali protiv ove Vlade na početku njezina mandata," podsjetio je Demetlika.

Podržat će opoziv

"Podržat ćemo i opoziv Bože Petrova jer ne možemo glasati za čovjeka koji se protivi slobodi izbora i pravu na pobačaj, ne želi otići u Jasenovac i protivi se Istri kao samostalnoj regiji. On je u svom političkom djelovanju jasno demonstrirao odnos prema antifašizmu, te ljudskim i građanskim pravima, pravima manjina i Istre kao regije i mi za takvu stranku nećemo dizati ruku," rekao je Tulio Demetlika.

"Također, želim naglasiti neozbiljnost i neodgovornost stranaka koje su nas dovele u ovu situaciju. Svjesni smo da nakon posljednje dvije godine pokazatelji pokazuju ekonomski napredak, ali pitanje je li to rezultat Kukuriku vlasti, ulaska u EU, Oreškovićeve vlade ili sadašnje Vlade, ali jasno je kako se u Hrvatskoj moramo posvađati kad nam krene. Cijeli dan slušamo svađe tko je kriv, Most ili HDZ. Kod nas se kaže - kad se ide u partnerstvo, prvi puta je kriv onaj tko zezne, a drugi puta onaj koji je dopustio da ga se zezne. Nađite si tko je kriv, ali činjenica je da smo svi u problemu zbog vašeg sukoba", naglasio je zastupnik IDS-a. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter