Cvitan preuzeo Državno odvjetništvo od Bajića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novoimenovani glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan danas je preuzeo dužnost od svog prethodnika Mladena Bajića, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

"Primopredajom je Dinko Cvitan preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske nakon što je jučer položio prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, a imenovan je na sjednici Hrvatskog sabora 7. ožujka 2014.", objavilo je Državno odvjetništvo (DORH) na svojoj internetskoj stranici.

Nakon polaganja prisege Cvitan je kazao da će Državno odvjetništvo pod njegovim vodstvom nastaviti rad na velikom broju otvorenih predmeta koji se tiču korupcije na lokalnoj razini. Podsjetio je da je Državno odvjetništvo i do sada provodilo čitav niz aktivnosti u procesuiranju korupcije, organiziranog kriminala, ratnih zločina i kaznenih djela protiv državne imovine.

"Preuzimanjem dužnosti glavnog državnog odvjetnika preuzeo sam i odgovornost da DORH postigne još bolje rezultate nego dosad", kazao je Cvitan, naglasivši da je DORH-u u njegovu poslu nužna podrška svih grana vlasti. "Posao državnog odvjetnika nije lak, stresan je i iziskuje odricanja, no s druge strane, ako obavite dobar posao to znači da ćemo svi živjeti u boljem društvu", istaknuo je Cvitan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter